Strah od nereda

U napadu na Kapitol sudjelovao i izabrani dužnosnik iz Novog Meksika: ‘Idem u Washington s vatrenim otužjem’

Hina

Reuters

Reuters

Cuoy Griffin, povjerenik okruga u Novom Meksiku i osnivač skupine pod nazivom "Kauboji za Trumpa", bio je među tisućama koji su upali na Kapitol pokušavajući spriječiti Kongres da potvrdi pobjedu demokrata BidenaAmeričko Ministarstvo pravosuđa priopćilo je u nedjelju da je uhićen izabrani dužnosnik iz Novog Meksika zbog veze s napadom na Kapitol 6. siječnja, nakon čega je izjavio kako namjerava ponovno otići u Washington s vatrenim oružjem u znak prosvjeda protiv inauguracije Joea Bidena.


Cuoy Griffin, povjerenik okruga u Novom Meksiku i osnivač skupine pod nazivom “Kauboji za Trumpa”, bio je među tisućama koji su upali na Kapitol pokušavajući spriječiti Kongres da potvrdi pobjedu demokrata Bidena nad republikanskim predsjednikom Donaldom Trumpom, Stajao je na stepenicama zgrade, ali nije ulazio u nju.


Vlasti kažu da se vratio u Novi Meksiko nakon pobune, gdje je na sastanku Vijeća okruga Otero 14. siječnja izjavio kako planira otići natrag u Washington s puškom i revolverom u znak prosvjeda protiv Bidenove inauguracije ove srijede.
Nije bilo odmah jasno je li Griffin nosio vatreno oružje kad je uhićen u nedjelju. Optužen je jer je protuzakonito ušao i zadržao se u zabranjenoj zoni.