Korona boom

U Ljubuškom šiju ‘Maske Korona’ kao da nema sutra: Moraju zaposliti 30 novih radnika

Hina

Ilustracija / Foto Pixsell

Ilustracija / Foto PixsellMOSTAR Dok većina gospodarstva u BiH trpi velike probleme zbog koronavirusa, ljubuška kompanija Arox pronašla je način odgovoriti masovnoj potražnji zaštitne opreme te je počela šiti maske za lice, naziva korona, zbog čega su raspisali natječaj za zapošljavanje novih djelatnika.


Po riječima direktora ljubuške kompanije Ante Brkića, potražnja za zaštitnim maskama je višemilijunska, što je nemoguće ispuniti iako radnici rade gotovo bez prekida.


“Potražnja je milijunska za tržište Bosne i Hercegovine, a posebno za ono vani. Trenutačno jedva stižemo proizvesti za BiH kolika je potražnja”, rekao je Brkić za medije.
Pojasnio je kako je najveće zanimanje za nabavom maski naziva ‘Maska Korona’ iz europskih zemalja koje su posljednjih tjedana pogođene koronavirusom.


Zbog goleme potražnje ova kompanija, preko oglasa objavljenog na stranicama službe za zapošljavanje, traži još 30 radnika za krojenje i šivanje tekstila.


Po riječima direktora Brkića, ova kompanija proizvodi troslojnu zaštitnu masku koja se višekratno ponovno može upotrijebiti.