Trumpova suradnica

Twitter trajno ukinuo račun krajnje desničarke zbog širenja dezinformacija o koroni

P. N., Hina

Reuters

Reuters

Greene, jedna od najglasnijih saveznika bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u Kongresu, nedavno je došla na naslovnice zbog usporedbe ograničenja zbog koronavirusa s nacističkim progonom ŽidovaTwitter je “trajno suspendirao” račun republikanske zastupnice u američkom Kongresu Marjorie Taylor Greene zbog kršenja pravila te društvene mreže o dezinformacijama vezanima uz covid-19.


Političarka krajnje desnice iz Georgie zagovarala je neutemeljene teorije zavjere koje dovode u pitanje sigurnost cjepiva protiv koronavirusa i učinkovitost nošenja maski kako bi se smanjio rizik od zaraze.


Greene, jedna od najglasnijih saveznika bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u Kongresu, nedavno je došla na naslovnice zbog usporedbe ograničenja zbog koronavirusa s nacističkim progonom Židova. Pritom odbija nositi masku u Zastupničkom domu zbog čega je morala platiti nekoliko kazni.
Ranije je od Twittera primila više upozorenja, a ta joj je tvrtka već četiri puta blokirala račun. Prema nedjeljnom priopćenju te tvrtke peta suspenzija je trajna.


U izjavi koju su citirali američki mediji, Greene je Twitter proglasila “neprijateljem Amerike” i rekla da se ne može “nositi s istinom”.


“Društvene mreže ne mogu spriječiti da se istina širi. Velike tehnologške tvrtke ne mogu zaustaviti istinu. Komunistički demokrati ne mogu zaustaviti istinu”, stoji u dijelu izjave.


Njen profil (@mtgreenee) je prema posljednjim podacima imao nešto manje od pola milijuna sljedbenika. I dalje ima pristup svom službenom Twitter računu (@RepMTG) s gotovo 400.000 pratitelja.


Demokratska većina u Zastupničkom domu smijenila je Greenea sa svih mjesta u odborima u veljači zbog nekoliko zapaljivih izjava, uključujući potporu političkom nasilju. Rijedak potez značajno je smanjio njen zakonodavni utjecaj.


Na društvenim mrežama već su se pojavile “zezalice” na račun Taylor Greene.(Hina) xam yam