Proces opoziva

Trumpovi odvjetnici u završnoj riječi pozvali Senat da ga oslobodi

Hina

Reuters

Reuters

"Došao sam vas danas zatražiti da odbacite optužbe" za zlouporabu ovlasti i opstrukciju Kongresne istrage protiv predsjednika, rekao je odvjetnik Bijele kuće Pat CipolloneWASHINGTON Odvjetnici Donalda Trumpa završili su u ponedjeljak iznošenje obrane na suđenju u procesu opoziva američkog predsjednika, pozivajući senatore, koji u srijedu trebaju objaviti svoju odluku, da ga oslobode.


“Došao sam vas danas zatražiti da odbacite optužbe” za zlouporabu ovlasti i opstrukciju Kongresne istrage protiv predsjednika, rekao je odvjetnik Bijele kuće Pat Cipollone.


“Nije ništa loše učinio”, rekao je, predstavljajući Trumpa žrtvom procesa opoziva čiji je cilj, po njemu, spriječiti da aktualni predsjednik na izborima 3. studenoga dobije novi mandat.
“Nije baš dobro biti ovdje na početku izborne sezone”, kada se u Iowi odvijaju prvi demokratski predizbori, rekao je Cipollone.


Demokratski tužitelji terete Trumpa da je zatražio od ukrajinskog predsjednika istragu njegova mogućeg protukandidata na izborima ujesen Joea Bidena te je potom sve učinio kako bi otežao Kongresnu istragu.


Senat ima republikansku većinu od 53-47, a budući da je potrebno da dvije trećine senatora glasa za opoziv Trumpa, on će gotovo sigurno biti oslobođen.