Predizborna kampanja

Trump se hvali da je spasio milijune života: ‘Pogledajte naše brojke, a pogledajte europske’

Hina

Reuters

Reuters

Pred svojim obožavateljima u Erieu, u Pennsylvaniji, jednoj od ključnih država u utrci za Bijelu kuću, Trump se pohvalio odgovorom svoje administracije na pandemiju koronavirusaSpasili smo milijune života, pogledajte naše brojke glede koronavirusa, a pogledajte europske”, kazao je američki predsjednik Donald Trump na predizbornom skupu u Pennsylvaniji u srijedu.


Pred svojim obožavateljima u Erieu, u Pennsylvaniji, jednoj od ključnih država u utrci za Bijelu kuću, Trump se pohvalio odgovorom svoje administracije na pandemiju koronavirusa, a nije propustio napasti demokratskog kanidata Joea Bidena i njegovu zamjenicu Kamalu Harris.


Trump je pokazao i video-uradak u kojem demokratski kandidat i njegova kandidatkinja za dopredsjednicu govore negativno o fracking-metodi vađenja nafte i plina.
“Moguća zabrana frackinga teško bi opteretila gospodarstvo Pennsylvanije, zbog kojeg bi stotine tisuća radnih mjesta nestalo.Ovo su izbori između Trumpovog superekonomskog oporavka i Bidenove depresije. Joe Biden želi ugasiti Ameriku, od njega možete očekivati samo izdaje”, govorio je Trump, navevši kako demokratski kandidat ukloniti granice.


“Amerikanci, kako možete imati zemlju bez granica?”, zaključio je Trump u Pennsylvaniji.


Američki predsjednički izbori su 3. studenoga.