Odgovor na optužbe

Trump optužio Pelosi da potkapa demokraciju: “Povijest će vam strogo suditi

Hina

REUTERS

REUTERSDonald Trump u utorak je optužio demokratsku čelnicu u Kongresu Nancy Pelosi da “potkapa demokraciju” u oštrom pismu objavljenom prije mogućeg glasovanja o opozivu.


“Ustrajavajući u toj neutemeljenoj optužbi vi otvoreno objavljujete rat američkoj demokraciji”, napisao je američki predsjednik u službenom pismu na šest stranica na adresu Pelosi. “Povijest će vam strogo suditi”, prorekao joj je.


Zastupnički dom u kojemu većinu imaju demokrati, treba ovog tjedna, možda već u srijedu, glasovati o dvjema točkama optužnice protiv Trumpa: za “zloporabu položaja” i za “ometanje rada Kongresa”.
Prva točka je “čista obmana, bez vrijednosti i proizvod je vaše mašte”, nastavlja stanar Bijele kuće optužen da je zamrznuo vojnu pomoć namijenjenu Kijevu ne bi li nagnao ukrajinskog predsjednika da otvori istragu o Joeu Bidenu, njegovu potencijalnom suparniku na predsjedničkim izborima 2020.


Druga točka je “apsurdna i opasna”, rekao je Trump.


“Ne možete prihvatiti odluku koju su birači donijeli na velikim izborima 2016.”, rekao je još newyorški milijarder prikazujući se kao žrtva “lažnih istraga” i “zlobnih križarskih pohoda” u zadnje tri godine.