Na odlasku

Trump održao oproštajni govor: “Svijet nas ponovo poštuje, nemojte to izgubiti”

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Iako se radi o rijetkoj gesti dobre volje prema njegovom nasljedniku, Trump u videu nijednom imenom nije spomenuo BidenaAmerički predsjednik na odlasku Donald Trump rekao je u utorak u svom oproštajnom govoru, dan uoči inauguracije izabranog predsjednika Joea Bidena, kako će se moliti za uspjeh nove administracije.


“Ovaj tjedan inauguriramo novu administraciju i molimo se za njezin uspjeh, da održi Ameriku sigurnom i uspješnom”, rekao je u gotovo 20-minutnom videu. “Također im želimo da imaju sreće”.


Iako se radi o rijetkoj gesti dobre volje prema njegovom nasljedniku, Trump u videu nijednom imenom nije spomenuo Bidena.
Trump nakon izbora u studenom nije priznao poraz a uporne tvrdnje o izbornoj prijevari navele su njegove pristaše da upadnu u američki Kapitol ranije ovog mjeseca.


“Svi su Amerikanci bili zgroženi napadom na Kapitol”, rekao je Trump u videu, dodajući da se političko nasilje “nikad ne smije tolerirati”.


Iskoristio je svoje obraćanje da pohvali postignuća svoje administracije, poput smanjivanja poreza, uvođenja mjera za sigurnost granica i poteza na polju vanjske politike.


“Svijet nas ponovno poštuje, molim vas nemojte izgubiti to poštovanje”, rekao je.