Afganistan

Trojica britanskih državljana u talibanskom zatvoru. Među njima i “lovac na opasna mjesta”

Hina

REUTERS

REUTERSTrojica Britanaca odvedena su u talibanski zatvor u Afganistanu, a među njima je i takozvani ljubitelj “opasnog turizma” Miles  Routledge, javlja Sky News u subotu.


Drugi zatvorenik je Kevin Cornwell, djelatnik humanitarne organizacije, a treći je neidentificirani britanski državljanin koji upravlja hotelom u Kabulu, navodi se.


“Ulažemo velike napore da osigurao konzularni kontakt s pritvorenim britanskim državljanima u Afganistanu i pružamo podršku njihovim obiteljima;” kazala je osoba zadužena za medije iz britanskog ministarstva vanjskih poslova.
Ipak Britanski ured za vanjske poslove, Commonwealth i razvoj nije potvrdio agenciji Reuters pojedinosti o britanskim državljanima.


Routledge je postao poznat, ali je također i osporavan, jer je njegov izazov putovati u države ocijenjene kao opasne odakle se javlja i postavlja objave na društvenim mrežama.


Na Twitteru Routledge navodi da odlazi “na najopasnija mjesta na Zemlji iz zabave”,  a na popisu su Afganinstan, Južni Sudan i Ukrajina, piše Independent online.