"World Dream"

Troje zaraženih koronavirusom iskrcano, šestero Hrvata zadržano na kruzeru u Hong Kongu

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Više od 1800 putnika i članova posade na kruzeru je, nakon što je nekoliko putnika prijavilo da ima vrućicu, zadržano na brodu dok se obavlja testiranje na koronavirusZAGREB – Šestero hrvatskih državljana nalazi se na kruzeru World Dream na kojemu putnike i članove posade testiraju na koronavirus, potvrdilo je u četvrtak Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.


»Hrvatski državljani se dobro osjećaju«, priopćili su iz MVEP-a.


Kruzer World Dream, jedan od brodova iz flote kompanije Dream Cruises, pristao je u srijedu u Hong Kongu nakon što mu je odbijen zahtjev da uđe u luku Kaohsiung u južnom Tajvanu.
Više od 1800 putnika i članova posade na kruzeru je, nakon što je nekoliko putnika prijavilo da ima vrućicu, zadržano na brodu dok se obavlja testiranje na koronavirus.


Veleposlanstvo RH u Kini pružit će hrvatskim državljanima svu konzularnu i drugu pomoć, u okviru svoje nadležnosti, dodaje se u priopćenju.


Koronavirus je dijagnosticiran trima Kinezima iz unutrašnjosti zemlje koji su krstarili od 19. do 24. siječnja, potvrdio je zdravstveni odjel Hong Konga, dodavši da je većina preostalih putnika iz Hong Konga.


Dream Cruises, kojim upravlja Genting Hong Kong, rekao je u izvještaju da su se tri osobe kojima je potvrđen virus iskrcale u južnom kineskom gradu Guangzhou.