USPORENO ODVIJANJE PROMETA

Tko sutra putuje u Sloveniju mogao bi “zapeti” na granici: Slovenska policija kreće u štrajk

Hina

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Slovenski mediji navode kako se očekuje da će se štrajku pridružiti oko pet tisuća policijskih službenika.LJUBLJANA – Slovenska policija kreće u ponedjeljak u bijeli štrajk koji bi se mogao odraziti na odvijanje prometa na graničnim prijelazima s Hrvatskom, objavio je u nedjelju policijski sindikat.


Štrajk počinje u 7 sati i trajat će do opoziva, priopćio je Policijski sindikat Slovenije (PSS).


Sindikalci su nezadovoljni jer nije realiziran dogovor s bivšom vladom po kojem je nekim kategorijama policijskih službenika trebala porasti plaća.
U PSS-u tvrde da je sadašnja vlada poništila taj dogovor zakonom donesenim u rujnu ove godine, bez konzultacija sa sindikatom.


“S obzirom na zakonske  restrikcije za štrajk policijskih djelantika i trenutne epidemiološke prilike, moramo biti svjesni da će štrajk dugo potrajati i da se moramo pobrinuti za svoje zdravlje”, priopćio je PSS.


“U postupcima budimo temeljiti, građane i strance pri tome trebamo upoznati s razlozima našeg štrajka i objasniti da on nije usmjeren protiv njih nego protiv vlade i njene arogancije, te da ćemo se  unatoč štrajkaškim aktivnostima  pobrinuti za njihovu sigurnost i sigurnost imovine”.


Slovenski mediji navode kako se očekuje da će se štrajku pridružiti oko pet tisuća policijskih službenika.


U štrajku neće sudjelovati manji konkurentski sindikat, Sindikat policije Slovenije.