Oluja

Teksas pogodio snažni uragan Hanna, srušio je i dijelove tek podignutog zida na granici s Meksikom

Hina

Reuters

Reuters

Snažni vjetrovi prevrtali su kamione i rušili drveća, a neke kuće ostale su bez krovovaHanna, prvi uragan atlantske sezone 2020, pogodio je u nedjelju obalu Teksasa, rušeći stupove dalekovoda i dijelove zida na granici SAD-a i Meksika, praćen obilnim oborinama i snažnim vjetrovima u cijeloj regiji.


Hanna je došla do američke obale kod otoka Padre u subotu kasno navečer kao uragan 1. kategorije na Saffir-Simpsonovoj ljestvici koja ima pet stupnjeva. Obrušila se na dijelove Teksasa koji su već bili jako pogođeni epidemijom koronavirusa.


Snažni vjetrovi prevrtali su kamione i rušili drveća, a neke kuće ostale su bez krovova. Na nekim mjestima palo je više od 30 cm kiše po četvornom metru pa je poplavljen dio prometnica u južnom Teksasu. Zasad nema izvješća o ozlijeđenima.
Na video snimci koja kruži internetom vidi se kako su vjetrovi srušili tek podignute dijelove zida na granici između SAD-a i Meksika. U jednom trenutku bez struje je ostalo gotovo 300 tisuća domova, no dio kvarova je u međuvremenu otklonjen.