Tragedija u Teksasu

Strava. U prikolici tegljača pronađena tijela 46 migranata, izgleda da su umrli od vrućine

Reuters

Reuters

Temperatura u San Antoniju, koji se nalazi oko 250 kilometara od meksičke granice, narasla je u ponedjeljak na visokih 39,4 stupnjaUkupno 46 migranata pronađeno je mrtvo u ponedjeljak u prikolici tegljača u San Antoniju u Teksasu, u jednom od dosad najsmrtonosnijih incidenata u krijumčarenju ljudi duž američko-meksičke granice, izvijestile su tamošnje vlasti.


Vatrogasna služba San Antonija priopćila je da je još 16 osoba pronađenih u prikolici prevezeno u bolnicu zbog toplinskog udara i iscrpljenosti, uključujući četvero maloljetnika.


Vlasti su navele i da su tri osobe u pritvoru nakon incidenta.
Kamion s migrantima pronađen je pokraj željezničke pruge u udaljenom području na južnoj periferiji grada.


Foto galerija: Tragedija u Teksasu Foto: Reuters


Temperatura u San Antoniju, koji se nalazi oko 250 kilometara od meksičke granice, narasla je u ponedjeljak na visokih 39,4 stupnja Celzijusa, uz visoku vlažnost zraka.


U povodu tragedije meksički ministar vanjskih poslova Marcelo Ebrard na twitteru je gušenje migranata u kamionu nazvao “tragedijom u Teksasu” a krivnju za smrt svalio na Bidenovu politiku rekavši da ona “pokazuje smrtonosne posljedice njegova odbijanja da provede zakon”.


Napisao je i da su predstavnici meksičkog konzulata na putu na mjesto događaja, iako nacionalnosti žrtava još nisu potvrđene.


Posljednjih mjeseci zabilježen je rekordan broj prijelaza migranata na američko-meksičkoj granici, što je izazvalo kritike na račun useljeničke politike američkog predsjednika Joea Bidena.


U srpnju 2017. deset migranata je umrlo nakon što su prevezeni u traktorskoj prikolici koju je policija San Antonija otkrila na parkiralištu Wal-Marta. Vozač je osuđen idućeg godine na doživotni zatvor zbog svoje uloge u operaciji krijumčarenja.


(Hina) xmt ymt