Uvalde

Suprug učiteljice ubijene u masakru u školi “umro od tuge”, iza sebe su ostavili četvero djece

Portal Novi list

Irma i Joe Garcia

Irma i Joe Garcia

Stvarno vjerujem da je Joe umro od slomljenog srca, napisala je rođakinja njegove supruge, Debra Austin.Suprug jedne od učiteljica ubijenih u utorak u masovnoj pucnjavi u školi u Uvaldeu u Teksasu preminuo je od srčanog udara.


Joe Garcia bio je suprug Irme, koja je 23 godine predavala u osnovnoj školi Robb, prenosi BBC.


Irma Garcia bila je jedna od dvije učiteljice koje je ubio tinejdžer u pucnjavi u kojoj je poginula 21 osoba – uključujući 19 djece.
Iza para – koji je bio u braku 24 godine – ostalo je četvero djece.Do četvrtka navečer, na GoFundMe stranici za obitelj Garcia prikupljeno je gotovo 1,6 milijuna dolara, od početnog skromnog cilja od 10.000 dolara.


Na stranici je objavljeno da je akciju organizirala rođakinja gospođe Irme, Debra Austin.


Žrtvovala se štiteći djecu


“Stvarno vjerujem da je Joe umro od slomljenog srca”, napisala je Debra Austin na GoFundMe stranici.


Na Twitteru je nećak gospođe Irme, John Martinez, rekao da je Joe Garcia “preminuo od tuge” nakon ubojstva svoje supruge.


Lokalna podružnica Fox TV-a izvijestila je da je Joe Garcia umro od srčanog udara.


Supružnici su za sobom ostavili četvero djece – dva dječaka i dvije djevojčice – u dobi od 12 do 23 godine.


Nakon smrtonosne pucnjave u Uvaldeu, Joe Martinez je za New York Times rekao da su tijelo njegove supruge policajci pronašli kako “je grlila djecu u naručju do posljednjeg daha”.


“Žrtvovala je sebe štiteći djecu u svojoj učionici”, napisao je na stranici za prikupljanje sredstava.


“Bila je heroj”, dodao je.


Irma Garcia i druga učiteljica ubijena u pucnjavi, Eva Mireles, zajedno su predavale pet godina.


Policija priznala pogrešku, sat vremena “čekali pojačanje”


Policija je donijela „pogrešnu odluku“ čekajući pojačanje gotovo sat vremena prije no što je ušla u učionicu gdje je napadač ubio 19-ro djece i dvoje učitelja, priznala je američka policija u petak nakon niza kritika upućenih snagama sigurnosti.Preživjeli, uključujući djecu, zvali su 911 za policijsku pomoć dugo nakon što je 18-godišnji Salvador Ramos ušao u školu s AR-15 poluautomatskom puškom.


U to vrijeme policajci su bili u hodniku ispred učionice čekajući pojačanje, objavio je Steven McCraw, direktor Odjela za javnu sigurnost savezne države Teksas.


“Bila je to pogrešna odluka”


McCraw je na konferenciji za medije rekao da je to bila „pogrešna odluka“.Netko koga on nije identificirao zvao je 911 više puta, počevši u 12:03 sati po lokalnom vremenu, kazavši policiji da ima nekoliko mrtvih i „osam do devet“ preživjelih učenika.


Jedan učenik nazvao je u 12:47 i rekao policiji da dođe „odmah“.


Policajci nisu ušli u učionicu do 12:50, rekao je McCraw, kad su snage sigurnosti iskoristile ključ od domara da otvore zaključana vrata i ubiju Ramosa.