Viralni hit

Stvarno, gdje Vučić uspijeva pronaći ove doktore? ‘Za onog tko umre, smrtnost je 100 posto’

P. N.

Screenshot

Screenshot

Ovo je prilika da se podsjetimo i nastupa dr. Nestorovića, pulmologa Sveučilišne dječje klinike Tiršova od 26. veljače, koji je cijelo vrijeme svojeg govora zajedno s Vučićem "umirao od smijeha" na račun tek nadolazeće epidemijeAleksandar Vučić baš i nema sreće s liječnicima s kojima nastupa na službenim press konferencijama, otkako je i Srbiju zahvatila epidemija koronavirusa. 


Nakon sada već legendarnog nastupa pulmologa Branimira Nestorovića koji je, govoreći pored Vučića, Covid-19 nazvao “najsmješnijim virusom u povijesti čovječanstva”, još je jedan nastup liječnika u Srbiji postao viralni hit na društvenim mrežama. Ovaj se put radi o infektologu, dr. Mijomiru Pelemišu, koji je pred kamerama izvalio prilično “alanfordovsku” dosjetku.


“Smrtnost je mala, ali za onog ‘ko umre, za njega je smrtnost 100 posto”, ustvrdio je dr. Pelemiš.

Ovo je prilika da se podsjetimo i nastupa dr. Nestorovića, pulmologa Sveučilišne dječje klinike Tiršova od 26. veljače, koji je cijelo vrijeme svojeg govora zajedno s Vučićem “umirao od smijeha” na račun tek nadolazeće epidemije.


– Već se zna da pada virulencija virusa i da je sve slabiji. I inače je slab, a definitivno – estrogen štiti žene i one ne umiru od tog virusa. Prema tome, što se žena tiče, vi slobodno u šoping u Italiju, čujem da će sada tamo biti veliki popusti, smijao se Nestorović i dodao da je bio zatečen kad se pojavio ovaj smiješni virus i kad je vidio besmislice poput zatvaranja granica.


– Ja ne mogu vjerovati da će se narod, koji je preživio sankcije, bombardiranja i svakakva maltretiranja, uplašiti najsmješnijeg virusa u povijesti čovječanstva, koji postoji samo na Facebooku, rekao je tada dr. Nestorović.Nestorovićev nastup postao je viralni hit, a još se više koji dan kasnije “proslavio” sam Vučić, nastojeći uvjeriti javnost da Nestorović nije rekao ništa od toga.


– Ne mogu trpiti nepravdu da netko napada liječnike i doktora Nestorovića. Govore najsmješniji virus. Nemojte lagati, nitko nije rekao da je najsmješniji virus. Nitko, nastojao je Vučić uvjeriti sve, snimkama unatoč.U Srbiji je, inače, dosad 65 zaraženih koronavirusom, dok se u izolaciji nalazi oko 8 tisuća ljudi. Čini se da baš više i nije smiješno.