Presudio i sebi

STRAVA U TOKIJU Napadač nožem napao učenice katoličke škole, jednu ubio, ozlijedio ih 17

Hina

Ilustracija Reuters

Ilustracija Reuters

»Svi Amerikanci su uz ljude Japana i plaču za žrtvama zajedno s njihovim obiteljima«, poručio je Trump za vrijeme obilaska japanskog ratnog broda, kojim je završio njegov posjet »zemlji izlazećeg sunca«Jedna osnovnoškolka poginula je u napadu nožem koji se dogodio u utorak rano ujutro po lokalnom vremenu u predgrađu Tokija, a od samoranjavanja je preminuo i napadač čiji motiv za ovaj bezobzirni čin nasilja još nije poznat. U napadu je 17 osoba ozlijeđeno, a najveći broj među njima bile su osnovnoškolke koje su pohađale katoličku školu.


Prema izvještajima lokalnih medija, među najteže ozlijeđenima je jedna žena u 40-im godinama i tri šestogodišnje djevojčice, »koje su zadobile ozljede glave i vrata«, otkrio je Takehito Otsubo, zamjenik direktora u bolnici u koju su dovezene žrtve napada.


Svoju sućut sa žrtvama i njihovim obiteljima te cijelim japanskim narodom izrazio je i američki predsjednik Donald Trump, koji je u utorak završio četverodnevni radni posjet Japanu.
»Svi Amerikanci su uz ljude Japana i plaču za žrtvama zajedno s njihovim obiteljima«, poručio je Trump za vrijeme obilaska japanskog ratnog broda, kojim je završio njegov posjet »zemlji izlazećeg sunca«.


Prema posljednjim rezultatima istrage, čini se da je napadač, u dobi između 40 i 50 godina, prvo ušao u autobus koji je prevozio osnovnoškolke, a potom napao i one koji su bili na autobusnoj stanici.


Policija je u obližnjem parku pronašla dva noža.


Vatrogasci su prvi poziv u pomoć primili u 7,44 sati po lokalnom vremenu.