Krivo srastanje

Srbija ponovo živi devedesete! Ovo su simptomi bolesti srbijanskog društva pod Vučićevim režimom

P. N.

"Krivo srastanje" nekoliko generacija mladića kojima je mozak ispiran kosovskim i inim mitovima svoje tragove ostavlja na ulici. Sinoć su išarali grobnicu narodnih heroja i napisali: "Ratko Mladić je narodni heroj, a ne ovi!"Srbijansko društvo pod režimom Aleksandra Vučića živi nove devedesete. Mlađi srbijanski naraštaji, koji u vrijeme jugoslavenskih ratova nisu bili niti rođeni ili su eventualno bili dospjeli tek za vrtić, kao heroje slavi ratne zločince, izvršitelje bolesnih političkih ideja koje su unesrećile na stotine tisuća ljudi.


“Krivo srastanje” nekoliko generacija mladića kojima je mozak ispiran kosovskim i inim mitovima svoje tragove ostavlja na ulici. Sinoć su išarali grobnicu narodnih heroja i napisali: “Ratko Mladić je narodni heroj, a ne ovi!”


foto: Twitter


Na vratima antiratnog udruženja Žene u Crnom također su ostavili svoj trag. “Ustaša”, “Kurve u crnom”, Ratko Mladić… Iz redova mladića koji ostavljaju ovakve parole regrutiraju se nasilnici koji s blagoslovom policije motkama i čekićima nasrću na građane, što se dogodilo za vikend pri blokadi ceste kod Šapca. Srbijansko društvo živi nove devedesete i nema izgleda da će se tako brzo oporaviti.