Reakcija

Snapchat prestao promovirati Trumpov račun jer potiče rasno nasilje i nepravdu

Hina

Donald i Melania Trump / Reuters

Donald i Melania Trump / Reuters

"Nećemo promovirati one koji potiču rasno nasilje i nepravdu dajući im besplatnu promociju na Discoveru", izjavio je glasnogovornik SnapchataNEW YORK Društvena mreža Snapchat više ne promovira račun američkog predsjednika Donalda Trumpa na svojim stranicama odabranog sadržaja, objavila je kompanija u srijedu.


“Trenutno ne promoviramo sadržaj predsjednika na Snapchatovoj platformi Discover”, izjavio je glasnogovornik Snapa. “Nećemo promovirati one koji potiču rasno nasilje i nepravdu dajući im besplatnu promociju na Discoveru.”


Trumpov Snapchat račun koji ima oko 1.5 milijuna sljedbenika ostaje na platformi
Snapova odluka slijedi nakon nedavnih predsjednikovih postova u kojima prijeti da će pustiti “bijesne pse” i “moćno oružje” na prosvjednike nakon što su bijeli policajci u Minneapolisu ubili crnog muškarca.


Snapov potez će vjerojatno produbiti Trumpovu svađu s društvenim mrežama koja je počela prošli tjedan nakon što je Twitter na neke njegove postove stavio upozorenje.


Twitter je stavio naljepnicu da su prekršena pravila platforme o zabrani veličanja nasilja u tvitu u kojem predsjednik sugerira da bi se na prosvjednike trebalo pucati.


Facebook je istu poruku na svojoj platformi ostavio netaknutu, što je izazvalo bijes zaposlenika Facebooka protiv svoga šefa Marka Zuckerberga.


Trump je prošli četvrtak potpisao izvršnu uredbu kojom želi ograničiti zaštitu društvenih mreža i slobodu koju imaju u moderiranju svojih sadržaja.


Glasoviti 230. članak Zakona o normama komuniciranja osigurava Facebooku, Twitteru, YouTubeu i Googleu zaštitu od sudskog progona zbog sadržaja koje objavi treća strana i daje im slobodu da po vlastitoj procjeni interveniraju na platformama.