Pucnjava u školi

Smrtonosni pohod tinejdžera u Kazanju: Devetero mrtvih i više ranjenih! Dvoje djece je skočilo s trećeg kata kako bi pobjegli od pucnjave

Hina

REUTERS/Artem Dergunov

REUTERS/Artem Dergunov

"Predsjednik je naredio da se hitno razmotri novi okvir kada se radi o tipu dopuštenog oružja koje cirkulira među civilnim stanovništvom, uzimajući u obzir tip" koji je korišten u pucnjavi u Kazanju, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.MOSKVA – Devet osoba, meeđu kojima sedmero djece, ubijeno je danas a više ih je teško ranjeno u smrtonosnom pohodu tinejdžera koji je otvorio vatru u školi u ruskom gradu Kazanju, priopćile su lokalne vlasti.


Dvoje djece je skočilo s trećeg kata škole kako bi pobjegli od pucnjave, vidi se na video snimci koju je snimio prolaznik a koju je zatim objavila novinska agencija RIA.


“Čuli smo eksplozije na početku drugog sata. Svi su učitelji zaključali djecu u učionice. Pucnjava je bila na trećem katu” zgrade škole koja ima četiri kata, rekao je jedan učitelj a prenijeli su lokalni mediji.
Nazvavši taj napad tragedijom za zemlju, čelnik regije Tatarstana, Rustam Minihanov, izjavio je da nema dokaza da je još netko bio umiješan u napad.


“Izgubili smo sedmero djece – četiri dječaka i tri djevojčice. Također smo izgubili učiteljicu i još jednu zaposlenicu”, rekao je on u video obraćanju. U bolnici je 18 djece i tri odrasla, kazao je.


“Terorist je uhićen. On je 19-godišnjak koji je službeno registriran kao vlasnik oružja”, kazao je. Po njegovim riječima, žrtve su pohađale osmi razred, što znači da su u dobi od 14 ili 15 godina.


Ruski Istražni odbor priopćio je da je pokrenuo istragu i da je utvrđen identitet pritvorenog napadača.


Njegov identitet zasad nije službeno objavljen.


Putin naredio izmjenu pravila o nošenju oružja


Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je danas da se nanovo analiziraju pravila koja dopuštaju nošenje oružja u Rusiji, nakon smrtonosne pucnjave u školi u gradu Kazanju.


“Predsjednik je naredio da se hitno razmotri novi okvir kada se radi o tipu dopuštenog oružja koje cirkulira među civilnim stanovništvom, uzimajući u obzir tip” koji je korišten u pucnjavi u Kazanju, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.


Pucnjave u školama rijetke su u Rusiji. Jedan od posljednjih takvih incidenata dogodio se na Krimu, poluotoku koji je Rusija anektirala od Ukrajine, gdje je 2018. student na sveučilištu ubio 19 ljudi i sebe.