Drugi val

Slovenija ima 2488 novozaraženih u zadnja 24 sata, ne očekuje se daljnje pooštravanje mjera

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Institut "Jožef Štefan", koji radi projekcije i analize razvoja epidemije za vladu, objavio je da se do sada u drugom valu epidemije covida-19  zarazilo 5,5 posto stanovnikaU Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno 2488 novih zaraza koronavirusom, prema još uvijek neslužbenim podacima koje prenosi Slovenska televizija u četvrtak.


To je drugi najveći broj novozaraženih, nakon što je dan ranije bilo rekordnih 2605 novih zaraza, i potvrda da je stanje epidemije i dalje na rubu kontrole, prenose mediji.


Službeni podaci o broju testiranja i stanju u bolnicama bit će objavljeni na konferenciji za novinare tijekom dana.
Slovenska vlada će večeras raspravljati o epidemiološkoj situaciji, ali se za sada ne očekuje novo pooštravanje mjera koje već uključuju zabranu kretanja u noćnim satima i izvan općinskih granica, obvezno nošenje maski i na otvorenom, online nastavu i brojne druge.


Institut “Jožef Štefan”, koji radi projekcije i analize razvoja epidemije za vladu, objavio je da se do sada u drugom valu epidemije covida-19  zarazilo 5,5 posto stanovnika, te da je trenutno zaraženih više od službeno potvrđenog broja – odnosno približno svaki 29. stanovnik Slovenije.