Ukidanje ograničenja

Sjedinjene Država otvaraju granicu s Kanadom i Meksikom. Ali samo za potpuno cijepljenje

Hina

Reuters

Reuters

Zastupnici iz pograničnih država SAD -a pohvalili su potez za ukidanje dosad neviđenih ograničenja koja su naštetila gospodarstvima lokalnih zajednica i onemogućuju posjete prijateljima i obiteljima već 19 mjeseci.Sjedinjene Države će početkom studenog za potpuno cijepljene strane državljane ukinuti ograničenja na svojim kopnenim granicama s Kanadom i Meksikom, čime će se okončati povijesna ograničenja za putnike čija putovanja nisu nužna, uvedena od ožujka 2020. u borbi protiv pandemije covida-19.


Američki ministar unutarnjih poslova Alejandro Mayorkas rekao je u priopćenju da će uprava sljedeći mjesec “početi dopuštati putnicima iz Meksika i Kanade koji su potpuno cijepljeni protiv covida-19 da uđu u Sjedinjene Države, a čija putovanja nisu nužna, uključujući posjet prijateljima i obitelji ili turizam, preko kopnenih i trajektnih graničnih prijelaza”.


Nova pravila slična su, ali nisu identična planiranim zahtjevima objavljenim prošli mjesec za međunarodne zračne putnike, rekli su američki dužnosnici u ranijem telefonskom razgovoru s novinarima.
Zastupnici iz pograničnih država SAD -a pohvalili su potez za ukidanje dosad neviđenih ograničenja koja su naštetila gospodarstvima lokalnih zajednica i onemogućuju posjete prijateljima i obiteljima već 19 mjeseci.


“Od početka pandemije, članovi naše prekogranične zajednice trpjeli su bol i gospodarske teškoće zbog zatvaranja kopnene granice. Ta bol će uskoro prestati”, rekao je demokratski čelnik Senata Chuck Schumer.


Necijepljenim posjetiteljima i dalje će biti zabranjen ulazak u SAD iz Kanade ili Meksika na kopnenim granicama.