Napetost

Sirijski vojska tvrdi da je kod Damaska oborila izraelsku raketu

Hina

Reuters

ReutersSirijska protuzračna obrana otvorila je vatru na rakete koje su išle iz smjera Izraela prema ciljevima na periferiji sirijske prijestolnice, izvijestili su sirijski državni mediji u nedjelju, a sirijska vojska je priopćila da je oborila jednu od raketa.


Četiri krstareće rakete su, vjeruje se, lansirane s obale preko libanonskog zračnog prostora prema Siriji, rekao je agenciji Reuters izvor među saveznicima sirijskog predsjednika Bašara al-Asada u regiji.


Kasnije je sirijska vojska priopćila da je oborila jednu od raketa u okolici Damaska. Vojska nije navela dodatne pojedinosti a iz Izraela još nije došao komentar na te tvrdnje.
Posljednjih je godina Izrael ispalio stotine projektila na Siriju gađajući uglavnom od Irana podržane milicije koje djeluju u toj zemlji te pošiljke pomoći koje je proiranska libanonska oragnizacija Hezbolah slala Asadovim snagama.


Iran i Hezbolah se bore u sirijskom ratu bore na strani predsjednika Bašara al-Asada a Izrael tvrdi da nastoje Siriju pretvoriti u novu bojišnicu protiv Izraela.