Prvi koraci

Sebastian Kurz najavio otvaranje austrijske ekonomije: ‘Sloboda je nadohvat ruke… Do tada ćemo imati konstantno masovno testiranje’

Hina

REUTERS/Leonhard Foeger

REUTERS/Leonhard Foeger

Važnu ulogu u opreznom otvaranju Austrije imat će maske, testiranje i planirana zelena potvrda za one koji su cijepljeni, imaju negativan test na covid-19 ili su se oporavili od zaraze. BEČ – Austrija planira polagano otvaranje ekonomije od svibnja, nakon više mjeseci zatvorenih restorana, kafića hotela i mjesta za rekreaciju, najavio je u austrijski kancelar Sebastian Kurz.


Prvi koraci prema otvaranju turističkih, gastronomskih, kulturnih i sportskih mjesta će biti mogući od idućeg mjeseca, rekao je Kurz.


Nije dao konkretan datum, no najavio je da će se više detalja znati idući tjedan.
„Sloboda je nadohvat ruke“, poručio je austrijski čelnik.


Važnu ulogu u opreznom otvaranju Austrije imat će maske, testiranje i planirana zelena potvrda za one koji su cijepljeni, imaju negativan test na covid-19 ili su se oporavili od zaraze.


„Dotad ćemo imati konstantno masovno testiranje“, naglasio je.


Broj zaraženih u Austriji u proteklo je vrijeme u padu, a situacija je bolja i na odjelima intenzivne njege.


Prema podacima Europskog centra za sprečavanje i kontrolu bolesti (ECDC), Austrija u protekla dva tjedna na 100 tisuća stanovnika ima 454 zaraženih. Hrvatska po istoj stopi ima 626 zaraženih.