Sriwiyaja Air

S radara nestao indonezijski Boeing 737, čini se da su pronašli ostatke zrakoplova

Hina

Foto Screenshot Twitter

Foto Screenshot Twitter

U zrakoplovu je bilo 56 putnika, među kojima sedmero djece i šestero članova posadeIzgubljen je kontakt s avionom Sriwiyaja Aira s više od 50 ljudi na letu nakon polijetanja iz indonezijske prijestolnice Džakarte u subotu prema Pontianaku u pokrajini Zapadni Kalimantan, objavili su lokalni mediji.


Metro TV objavio je da je riječ o Boeingu B737-500. U zrakoplovu je bilo 56 putnika, među kojima sedmero djece i šestero članova posade.


Foto Reuters
Na lokalnim televizijama i društvenim mrežama pojavile su se fotografije koje, čini se, prikazuju krhotine zrakoplova.


Spasioci u potrazi za indonezijskim zrakoplovom tvrtke Sriwiyaja Air koji je u subotu nakon polijetanja iz glavnoga grada Jakarte izgubio kontakt s kontrolom letenja pronašli su sumnjive krhotine u vodama sjeverno od grada, rekao je dužnosnik agencije za traganje i spašavanje Basarnas.

Agus Haryono Reutersu je kazao kako još nije potvrđeno da je riječ o ostacima zrakoplova na letu SJ182, koji je izgubio kontakt s kontrolom letenja nakon polijetanja, a u njemu se nalazilo više od 50 putnika i članova posade.


“O krhotinama su izvijestili indonezijski ribari, no mi zasad ne možemo ništa potvrditi jer smo na putu prema odredištu”, rekao je za agenciju dpa dužnosnik indonezijske agencije.Indonezijsko ministarstvo prometa priopćilo je da je u tijeku akcija potrage i spašavanja.


“Istraga se provodi u koordinaciji s Nacionalnom agencijom za traganje i spašavanje i Nacionalnim odborom za sigurnost prometa”, rekla je glasnogovornica ministarstva prometa, Adita Irawati.


Sriwijaya Air, indonezijski zračni prijevoznik, priopćio je da se ne može oglasiti dok ne prikupi detaljnije informacije o letu.Zrakoplov Boeing 737-500 letio je prema mjestu Pontianak na otoku Borneu kad je izgubio kontakt s kontrolom letenja


Poletio je iz Džakarte u 7:36 sati, a kontrola leta je izgubila kontakt sa zrakoplovom četiri minute poslije.


Prema podacima Flightradara zrakoplov je izgubio više od tri tisuće metara nadmorske visine u manje od jedne minute.