Rusija

Ruski istražitelji: Pronađeno svih deset tijela i crne kutije aviona u kojem je bio Prigožin

Hina

Reuters

Reuters

"Tijela deset žrtava pronađena su na mjestu nesreće. U tijeku su analize kako bi se utvrdio njihov identitet. Istražitelji su uzeli crne kutije i provodi se temeljita analiza", objavilo je Rusko istražno povjerenstvoRuski istražitelji objavili su u petak da su pronašli tijela svih deset osoba  iz srušenog zrakoplova u kojem je na popisu putnika bio i Jevgenij Prigožin, zapovjednik skupine Wagner, a pronađene su i crne kutije koje bi trebale pomoći rasvijetliti uzroke nesreće.


U padu mlažnjaka Embraer Legacy sjeverozapadno od Moskve u srijedu navečer poginulo je deset osoba, sedmero putnika i tri člana posade.


Ruske vlasti su rekle da je Prigožin bio naveden kao putnik u srušenom avionu, dva mjeseca pošto je zapovjednik plaćeničke skupine Wagner poveo neuspjelu pobunu protiv ruskog vojnog vrha.
Ruski predsjednik izrazio je u četvrtak sućut obiteljima poginulih no nema službene potvrde da je među njima bio i Prigožin.


“Tijela deset žrtava pronađena su na mjestu nesreće. U tijeku su analize kako bi se utvrdio njihov identitet. Istražitelji su uzeli crne kutije i provodi se temeljita analiza”, objavilo je Rusko istražno povjerenstvo na Telegramu.


Kremlj je u petak opovrgnuo da je naredio Prigožinovo ubojstvo.


Brojni kritičari ruskog režima ili njihovi bivši pristaše koji su pali u nemilost su ubijeni ili su bili mete pokušaja ubojstva, no Kremlj odbacuje bilo kakvu umiješanost.