Putinova Rusija

Rusija raspisala tjeralicu za bratom Alekseja Navaljnog. Žele ga strpati u zatvor

Hina

foto: REUTERS

foto: REUTERS

Federalna zatvorska služba će 18. veljače od moskovskog suda tražiti da osudi 38-godišnjeg Olega Navaljnog na zatvorsku kaznu zbog kršenja sigurnosnih regulacija, rekao je njegov odvjetnik u srijedu. MOSKVA – Rusija je raspisala tjeralicu za bratom pritvorenog kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog, želeći pretvoriti njegovu uvjetnu kaznu u zatvorsku.


Oleg Navaljni, čija je lokacija nepoznata, prošle je godine bio u kućnom pritvoru između siječnja i travnja te je dobio jednu godinu uvjetne kazne zbog kršenja restriktivnih mjera uvedenih zbog pandemije covida-19.


Optužen je nakon što je u Moskvi sudjelovao na prosvjedu protiv uhićenja svog brata.
On je 2018. pušten iz zatvora nakon tri i pol godine duge zatvorske kazne zbog optužbe o pronevjeri za koju kritičari tvrde da je bila metoda zastrašivanja njegovog brata.


Federalna zatvorska služba će 18. veljače od moskovskog suda tražiti da osudi 38-godišnjeg Olega Navaljnog na zatvorsku kaznu zbog kršenja sigurnosnih regulacija, rekao je njegov odvjetnik u srijedu.


Aleksej Navaljni dobio je uvjetnu kaznu u istom slučaju, a zbog navodnog kršenja prošle je godine ona pretvorena u zatvorsku. On tvrdi da je riječ o političkom progonu.