Traži se lijek

Rusija i Kina zajedno razvijaju cjepivo za koronavirus, zaraza potvrđena kod 6.000 ljudi

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

»Kina je predala genom virusa Rusiji što je omogućilo našim znanstvenicima da brzo počnu raditi na razvoju suberbrzog testa koji može identificirati virus u ljudskom tijelu u roku od dva sata«, objavio je konzulatMOSKVA – Rusija i Kina zajedno rade na razvoju cjepiva protiv koronavirusa i službeni Peking je predao genom virusa Moskvi, objavio je u srijedu ruski konzulat u Kini.


Broj smrti izazvanih koronavirusom u Kini narastao je na 132 u srijedu, a broj osoba u kojih je zaraza potvrđena iznosi gotovo 6000.


»Ruski i kineski stručnjaci počeli su razvijati cjepivo«, objavio je ruski konzulat u pokrajini Guangzhou.
Iz objavljenog priopćenja nije jasno rade li ruski i kineski znanstvenici zajedno ili odvojeno, piše agencija Reuters i dodaje da konzulat nije bio dostupan za komentar.


Rusija do sada nije potvrdila nijedan slučaj zaraze virusom, ali je u utorak počela pregledavati sve ruske turiste po povratku iz Kine, objavio je u srijedu nacionalni zdravstveni centar.


»Kina je predala genom virusa Rusiji što je omogućilo našim znanstvenicima da brzo počnu raditi na razvoju suberbrzog testa koji može identificirati virus u ljudskom tijelu u roku od dva sata«, objavio je konzulat.


Rusija s Kinom dogovara evakuaciju svojih državljana iz grada Wuhana i pokrajine Hubei, epicentra epidemije izazvane koronavirusom, objavio je konzulat.


Premijeh MIhail Mišustin naredio je nadležnoj ruskoj nadzornoj agenciji da izradi i u srijedu vladi predstavi plan strategije za sprečavanje širenja koronavirusa.


Ruske vlasti zatvorile su granične prijelaze prema Kini na Ruskom dalekom istoku do 7. veljače.