Potraga u Srbiji

RODITELJI DANKE ILIĆ PONOVO U POLICIJI Vraćaju se sve izbrisane poruke iz majčina telefona; pretražuje se rijeka

Foto Twitter

Foto Twitter

Vatrogasci su spremni pregledati sve vodovodne i kanalizacijske sisteme koji vode do Borskog jezera, a možda će morati pročešljati i cijelo jezeroKako prenosi reporterka “Blica” s lica mjesta, majka nestale Danke Ilić je u policiju došla sama, a ušla je poslije muža gotovo neprimjetno, prolazeći iza automobila.


Nekoliko koraka ispred nje bio je njen suprug Miloš, otac Danke Ilić, koji je u policiju došao u pratnji svoje obitelji, javlja Blic.Kako saznajemo, tužilaštvo je s obzirom na to da je majka Danke Ilić posljednja imala kontakt s djevojčicom, naložilo detaljno vještačenje njenog telefona.
– Vratit će se sve njene obrisane poruke – kaže izvor “Blica”.


Spasioci pretraživali rijeku


Vatrogasno-spasilačka jedinica pretraživala je oko 17 sati korito i priobalje rijeke koja protječe uz put koji vodi do ulaza u naselje Banjsko Polje, javlja reporter N1.


Majka Danke Ilić, Ivana ponovo se jučer u policijskoj stanici u Boru saslušavala o okolnostima nestanka kćeri


Kako javlja Blic, policija s njom prolazi kroz svaku informaciju koja stigne do policije u istrazi nestanka njene kćeri.


Razgovori koje majka obavlja s policijom i vještačenje njenog telefona ne znače da je ona osumnjičena ili okrivljena za bilo šta već je u pitanju uobičajen pravac koja može dovesti i do toga da majka u potpunosti bude eliminirana iz daljnje istrage.


Očeva dirljiva objava


Otac nestale Danke oglasio se kasno sinoć na Instagramu. On je objavio fotografiju svoje kćeri i time poslao poruku da se i dalje nada je djevojčica dobro i da će biti pronađena živa i zdrava.


Kako je “Blic” jučer objavio, nakon pregleda tunela dugog 4,5 kilometara, vatrogasci su spremni pregledati sve vodovodne i kanalizacijske sisteme koji vode do Borskog jezera, a možda će morati pročešljati i cijelo jezero.


Policija je jučer s majkom male Danke išla na mjesto gdje je djevojčica nestala.


Učinjena je rekonstrukcija kretanja i majka je policiji pokazala svaki detalj dana kada je mala Danka nestala.