Nastavljaju suradnju

Razvode se Bill i Melinda Gates

Portal Novi list

Melinda i Bill Gates pričaju o svojoj viziji budućnosti u Davosu / Foto Reuters

Melinda i Bill Gates pričaju o svojoj viziji budućnosti u Davosu / Foto Reuters

Par je najavio da će nastaviti surađivati u svojoj globalno značajnoj filantropskoj zakladi Bill & Mellinda Gates, koju su zajednički izgradili u cilju poboljšanja globalnog zdravljaSuosnivač Microsofta i veliki filantrop Bill Gates objavio je da se razvodi od svoje supruge Melinde French Gates, s kojom je u braku proveo 27 godina.


Par je najavio da će nastaviti surađivati u svojoj globalno značajnoj filantropskoj zakladi Bill & Mellinda Gates, koju su zajednički izgradili u cilju poboljšanja globalnog zdravlja, borbe protiv klimatskih promjena i jačanja obrazovanja.


“Nakon puno razmišljanja i puno rada na našoj vezi donijeli smo odluku da okončamo brak”, poručili su u izjavi objavljenoj na Twitteru.Dodali su: “Odgojili smo troje nevjerojatne djece i izgradili temelj koji djeluje po cijelom svijetu kako bi omogućili svim ljudima zdrav i produktivan život.


Bill Gates četvrta je najbogatija osoba na svijetu. Melinda French Gates bivša je menadžerica u Microsoftu, koja se za bila udala 1994. godine.


Nakon karijere u velikoj softverskoj korporaciji postala je otvoreni zagovornik globalnog zdravlja i jednakosti žena u svojoj ulozi suvoditeljice njihove zajedničke zaklade.