Šokantni video

Razjareni bik napao bicikliste usred utrke. Svjedoci koji su snimili napad nisu mogli vjerovati što im se događa pred očima

P. N.

foto: screenshot

foto: screenshot

- Od jednog od organizatora čuo sam da su bili svjesni da bi se na tom imanju mogli naći agresivni bikovi te su stazu zato isplanirali da bude što udaljenija od dijela ranča u kojem se nalazi stoka, rekao je Pepper.Bicikliste koji su 12. veljače u centralnoj Californiji sudjelovali u biciklističkoj off road utrci Rock Cobbler napao je razjareni bik, a svjedicu su napad uspjeli snimiti kamerom. Do napada je došlo na trkačkoj stazi. Organizatori koji su stazu isplanirali nisu računali da će se na njezinom putu naći bikovi.


Richard Pepper, koji je trenutak napada uspio uhvatiti kamerom, rekao je da se napad dogodio usred utrke, u blizini jednog stočarskog ranča.


– Od jednog od organizatora čuo sam da su bili svjesni da bi se na tom imanju mogli naći agresivni bikovi te su stazu zato isplanirali da bude što udaljenija od dijela ranča u kojem se nalazi stoka, rekao je Pepper.

Veći broj biciklista, nastavio je svjedok, stizao je na mjesto gdje se dogodio napad.


– Neki su bili pragmatični i bika zaobišli u širokom luku. Neki su odlučili proći pokraj njega, a on ih je napao.  Napao je tri biciklista i uništio im bicikle. Srećom, čini se da nitko nije dobio teže ili fatalne ozljede.


Organizator utrke Sam Ames, koji je snimku napada stavio na društvene mreže, potvrdio je da je razjareni bik napao tri biciklista.