Imaju "dobar odnos"

Putin pozvao Trumpa u Moskvu na Dan pobjede 2020.

Hina

REUTERS

REUTERS

Američki predsjednik Donald Trump ranije je u petak na marginama summita G20 izjavio kako ima srdačan odnos s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je u petak svog američkog kolegu, predsjednika SAD-a Donalda Trumpa da prisustvuje komemorativnim događajima u Moskvi prilikom Dana pobjede 9. svibnja iduće godine, priopćio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.


Peskov je novinarima rekao kako je Trump pozitivno reagirao te rekao kako su dvojica vođa, koji su se sastali na summitu G20 u Osaki, razgovarali o kontroli naoružanja, situaciji u Siriji, odnosima s Kinom i faktorima koji ograničavaju trgovinu između Rusije i SAD-a.


Američki predsjednik Donald Trump ranije je u petak na marginama summita G20 izjavio kako ima srdačan odnos s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.
»Mi imamo vrlo vrlo dobar odnos«, kazao je Trump na početku bilateralnog sastanka s Putinom. »Jako puno pozitivnih stvari izaći će iz tog odnosa.«


Dvojica čelnika već su privukla pozornost u petak kada su došli zajedno, malo nakon ostalih vođa, na tradicionalno fotografiranje.


Ovo je njihov prvi sastanak nakon što je Trump otkazao razgovore s Putinom koji su se trebali održati u Argentini na marginama summita G20 u prosincu prošle godine.


G20 neformalni je forum koji okuplja 19 najrazvijenijih zemalja svijeta i Europsku uniju.