Rusija

Putin bijesan zbog napada dronovima na Moskvu. Ukrajinci: Nismo mi, ali gledamo sa zadovoljstvom

Hina

REUTERS

REUTERS

Putin je rekao da je Ukrajina izabrala put pokušaja "zastrašivanja Rusije, ruskih građana i napada na stambene zgrade"Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u utorak da je ukrajinski napad dronovima na Moskvu bio pokušaj zastrašivanja i provociranja Rusije i najavio jačanje protuzračne obrane oko glavnog grada.


Rusija je objavila da je osam dronova ciljalo civilna područja Moskve i moskovske regije, s više od 21 milijun stanovnika, u ranim jutarnjim satima u utorak, ali su oboreni ili preusmjereni posebnim elektroničkim ometačima.


Putin je napad, koji je doveo 15-mjesečni rat u Ukrajini u srce Rusije, opisao kao teroristički odgovor koji je uslijedio nakon što je Rusija napala sjedište ukrajinske vojne obavještajne službe prije nekoliko dana.
Putin je rekao da je Ukrajina izabrala put pokušaja “zastrašivanja Rusije, ruskih građana i napada na stambene zgrade”.


“Ovo je očito znak terorističke aktivnosti”, rekao je.


Ojačat će se protuzračna obrana oko Moskve, glavnog grada najveće svjetske nuklearne sile koji je već zaštićen opsežnim sustavom ranog upozoravanja, najavio je ruski predsjednik.


Pomoćnik ukrajinskog predsjednika zanijekao je da je Kijev izravno umiješan u napad na Moskvu, ali je rekao da Ukrajina s uživanjem prati što se ondje događa.


“Naravno da nam je drago gledati i predviđati povećanje broja napada. No naravno da izravno nemamo ništa s tim”, rekao je Mihajlo Podoljak.