Kaos u Srbiji

Prosvjednici pred zgradom policije traže puštanje privedenih, Obradović: ”Neka dođu po mene, po sve vas”

P. N.

Reuters

Reuters

Nakon što je srpski predsjednik Aleksandar Vučić održao izvanrednu konferenciju za medije zbog upada prosvjednika u zgradu RTS-a u subotu, prosvjednici su opkolili Predsjedništvo i onemogućili mu izlazak iz zgrade. Čelnik Dveri Boško Obradović pozvao je prosvjednike da krenu osloboditi privedeneNakon što je srpski predsjednik Aleksandar Vučić održao izvanrednu konferenciju za medije zbog upada prosvjednika u zgradu RTS-a u subotu, prosvjednici su opkolili Predsjedništvo i onemogućili mu izlazak iz zgrade. Čelnik Dveri Boško Obradović pozvao je prosvjednike da krenu osloboditi uhićenog mladića koji je sudjelovao u prosvjedu u subotu, javlja N1.


15:50 Prosvjednici su krenuli u šetnju do stanice policije nakon napuštanja platoa ispred zgrade Predsjedništva Srbije u Beogradu, potvrdili su organizatori prosvjeda.


Boško Obradović kazao je prosvjednicima: “Danas smo pokazali da smo pobunjeni narod koji više neće trpjeti njegove laži, propagandu i diktaturu. Slike obruča oko Predsjedništva kojima smo pokazali diktatoru da ga se ne bojimo obišle su cijeli svijet. Imamo mnogo važniju misiju. Policija hapsi sve ljude koji su bili u zgradi RTS-a”, rekao je Obradović prosvjednicima spomenuvši 18-godišnjeg Pavla koji je zadržan u policiji.
“To neće moći tako. Ako ne netko kriv, kriv sam ja jer sam prvi ušao. Neka dođu po mene, neka dođu po sve vas”, rekao je Obradović pozvavši okupljene da krenu u prosvjednu šetnju do policijske stanice kako bi oslobodili jednog od uhićenih mladića. 


“Sloboda za Pavla”, povikao je i još jednom zatražio Vučićevu ostavku.


“Ti si izdajnik, lopov i kriminalac”, poručio je Obradović Vučiću. Zahvalio je policijskom sindikatu koji je podržao prosvjednike.


Jedan od organizatora prosvjeda Srđan Marković tvrdi kako policija od jutra privodi prosvjednike koji su u subotu navečer upali na RTS.


Dodao je i kako su dvojica prosvjejdnika uvučena u zgradu Skupštine i organizatori prosvjeda ne mogu stupiti u kontakt s njima. 


Policija je, prema Markovićevim riječima, odbila reagirati, a zbog toga je pozvana specijalna policija. 


“Informacije smo dobili iz provjerenih i pouzdanih izvora”, kaže Marković.


Ranije je na Instagramu srpskog predsjednika Aleksandra Vučića objavljena fotografija na kojoj on i ministar Nebojša Stefanović – igraju šah. 


“U Predsjedništvu kratak odmor pred poslijepodnevne aktivnosti. Srbija hrabrosti i poštenja uvijek pobjeđuje nasilnike”, piše u opisu fotografije, javlja N1.