Velika Britanija

Princ Philip bit će poslijepodne pokopan u dvorcu Windsor, na pogrebu samo 30 ljudi

Hina

Reuters

Reuters

U skladu sa zdravstvenim mjerama trenutno na snazi ​​u Engleskoj, ispraćaju će nazočiti samo 30 uzvanika od kojih je većina članova kraljevske obitelji.Princ Philip, vojvoda od Edinburgha i suprug britanske kraljice Elizabete II. bit će pokopan u subotu poslijepodne u kraljevsku kriptu dvorca Windsor u obiteljskom krugu zbog ograničenja uvedenih u okviru borbe protiv koronavirusa.


Sprovod će započeti u 15,40 sati kada će povorka s lijesom krenuti iz privatne kapele u dvorcu uz  pogrebni marš i minutu šutnje diljem zemlje, priopćila je Buckinghamska palača.


Nakon službe u kapeli svetog Jurja nadbiskup Canterburyja dat će blagoslov nakon što se lijes spusti u kraljevsku kriptu.
U skladu sa zdravstvenim mjerama trenutno na snazi ​​u Engleskoj, ispraćaju će nazočiti samo 30 uzvanika od kojih je većina članova kraljevske obitelji.


Kraljica Elizabeta II., četvero djece, osmero unučadi, kraljičina nećakinja i nećak te troje njezinih rođaka prisustvovat će službi.


Uz to, nazočit će i prinčeva njemačka rodbina Bernhard, nasljedni princ od Badena, princ Donatus, Landgrave od Hessea i princ Philipp od Hohenlohe-Langenburga.


Grofica Mountbatten od Burme, bliska prijateljica princa Philipa, također će prisustvovati ispraćaju.


Princ je umro 9. travnja u dobi od 99 godina.


Sprovod će se prenositi uživo na televiziji.