Kraljica ide u u mirovinu

Princ Charles planira srezati broj članova kraljevske obitelji i zbog pedofilskog skandala

Hina

Reuters

Reuters

Vijest je uslijedila pošto je čelnik britanskih laburista Jeremy Corbyn u intervjuu za Sky News kazao kako i on smatra da je kraljevska obitelj prevelikaLONDON Princ Charles namjerava svesti članove kraljevske obitelji na sinove Williama i Harryja, njihove supruge i djecu i sebe kada postane kralj, a vjeruje se da je njegove planove ubrzao nedavni pedofilski skandal princa Andrewa, pišu u nedjelju britanski mediji.


Princ od Walesa o tomu je navodno prošli tjedan izvijestio oca, princa Philipa u Sandringhamu, gdje se raspravljalo o odlasku kraljice Elizabete II. u ‘mirovinu’ u sljedećih 18 mjeseci.


Charles bi trebao preuzeti sve obiteljske poslove i svakodnevne dužnosti svoje majke.
Vijest je uslijedila pošto je čelnik britanskih laburista Jeremy Corbyn u intervjuu za Sky News kazao kako i on smatra da je kraljevska obitelj prevelika.


»Mislim da bi javnost željela takve promjene, a u prvi su ih plan donijele rasprava o ponašanju princa Andrewa«, kazao je Corbyn.


I Brittani Barger, zamjenica glavnog urednika Royal Centrala smatra da je nedavna kriza definitivno ojačala želju princa Charlesa za smanjenjem članova kraljevske obitelji.


»Princ Andrew ispao je iz čitave priče. Mislim da više neće imati nikakvih kraljevskih dužnosti, a sada je prilično izvjesno da se to odnosi i na njegove kćeri«, kazala je urednica portala specijaliziranog za vijesti s kraljevskih dvora.


Andrew se povukao iz javnog života zbog povezanosti s pedofilskim skandalom kojemu je u središtu bio američki milijarder Jeffrey Epstein.