Zlatno srce

Priča sa sretnim krajem: Dječak bez razmišljanja skočio u ledeno more kako bi spasio srndaća koji se utapao

Šarlota Brnčić

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Srndać, dezorijentiran i ozlijeđen nakon prometne nesreće, završio je u moruNije razmišljao i unatoč hladnoći zaronio je u more kako bi spasio srndaća u nevolji koji je bio u opasnosti od utapanja uz Costa dei Trabocchi, u Abruzzu.


Poduzetni i hrabri junak ove priče je Samuel Massa, 14-godišnjak iz Fossacesije (Chieti), koji je s prijateljem pecao na Via Verde, kada je shvatio da se u moru nalazi životinja, vidno ozlijeđena.


Jadni srndać slučajno je završio u moru dok je tražio zaklon nakon što je stradao u nesreći na magistrali.
Samuelov otac ispričao je na Facebooku kako je sve prošlo, pokazujući dirljive slike spašavanja.


“Vidjeti takvu gestu čini vas još više ponosnima – uzbuđeno priznaje u objavi – Dok s 14 godina pecate, odluka da zaronite kako biste izvukli srndaća koji je nekako završio u vodi i ozlijeđen je čini vas još posebnijim djetetom, koje jako poštuje životinje.”


Lijepa gesta dječaka, nije prošla nezapaženo, dapače, pogodila je gradonačelnika Fossacesije, koji će ga za nekoliko dana dočekati u gradskoj vijećnici kako bi mu odao priznanje.


“Osjetljivost i lijepo ponašanje uvijek se moraju isticati, posebno kada su u pitanju mladi – komentirao je gradonačelnik Enrico Di Giuseppantonio – Ponekad nas, kao u ovom slučaju, iznenadi jer prečesto nove generacije opisujemo kao neosjetljive na sve oko sebe.”


“Bio sam dirnut i istovremeno ponosan na prekrasnu Samuelovu gestu, vođenu njegovom strašću prema životinjama i prirodi, koja je pokazala da je moguće posijati sjeme dobrote i altruizma. Uskoro ćemo ga pozvati u Općinu da ga nagradimo i da mu iskažemo svu svoju zahvalnost”, istaknuo je gradonačelnik.