Tužna vijest

Prekinuta potraga za preživjelima s Bourbon Rhodea: ‘Nakon sedam dana, čovjek više teško može preživjeti’

P. N.

Brod je doživio havariju 26. rujna tijekom prolaska uragana Lorenzo, a službeni rezultat potrage su tri spašena mornara, četiri poginula i još sedam nestalih, među kojima je i MiškićSve je, nažalost, manje nade u sretan epilog potrage za hrvatskim kapetanom Dinom Miškićem – vlasti Martiniquea objavile su, naime, kako je prekinuta aktivna potraga za ostalim pomorcima broda Bourbon Rhode.


Brod je doživio havariju 26. rujna tijekom prolaska uragana Lorenzo, a službeni rezultat potrage su tri spašena mornara, četiri poginula i još sedam nestalih, među kojima je i Miškić.


– Nakon tjedan dana istraživanja, vrijeme za preživljavanje čovjeka koji se nalazi u brodu, čak i opremljen, uvelike je premašeno. Ali od 1. listopada nije se moglo naći novo tijelo, rekao je Philippe Bricquer, direktor Cross Antila Gvajane za portal Le Marin.
On dodaje kako je u potrazi sudjelovalo dvanaest trgovačkih brodova, nadzorna fregata Le Ventose i deset francuskih i američkih zrakoplova. Pretraživao se prostor od 110.000 četvornih metara, koji se nalazi 1.200 kilometara istočno od Martiniquea.


Sada ćemo emitirati EGC poruke brodovima koji prelaze zonu potonuća. Na njima je da postave prilagođeni sat i da nam pošalju bilo koji novi element, kaže Philippe Bricquer.