Zahtjevna operacija

Pothvat. Američki speleolog spašen iz spilje u Turskoj: ‘Hrvatska je danas ponosna na svoje spašavatelje’

Hina, P. N.

Foto HGSS Facebook

Foto HGSS Facebook

U njegovu spašavanju sudjelovalo je nekoliko međunarodnih timova, među njima i tim Hrvatske gorske službe spašavanjaAmerički speleolog Mark Dickey koji je 2. rujna ostao zarobljen na dnu spilje na jugu Turske spašen je u ponedjeljak, objavila je Turska speleološka federacija.


“Mark Dickey je izišao”, objavila je Turska speleološka federacija dodajući da je “operacija spašavanja uspješno završena”.


Četrdesetogodišnji speleolog ostao je zarobljen u spilji nakon što je pretrpio krvarenje u trbušnoj šupljini prilikom istraživanja mreže spilja Morca u blizini grada Mersina, koje je provodila međunarodna skupina speleologa.
U njegovu spašavanju sudjelovalo je nekoliko međunarodnih timova, među njima i tim Hrvatske gorske službe spašavanja.


“U ovom trenutku, kada tišina postaje glasna, snažne ruke spašavatelja neumorno se bore protiv vremena, donoseći svjetlost u tamu. Ova noć nije samo priča o spašavanju, već i svjedočanstvo o nevjerojatnom duhu i solidarnosti svih timova koji sudjeluju u akciji u Turskoj. Neka ovaj trenutak posluži kao podsjetnik da ujedinjenost i hrabrost mogu prevladati svaku prepreku. Zahtjevna akcija spašavanja speleologa u Turskoj bliži se kraju. Mark je sigurno izvučen iz jame. Hrvatska je danas ponosna na svoje spašavatelje”, objavio je noćas HGSS.