Prijedlog Emmanuela Macrona

Posjet Charlesa III. Francuskoj odgođen zbog prosvjeda; predložen novi datum

Hina

Reuters

Reuters

"Predložili smo da se početkom ljeta, ovisno o našim vremenskim rasporedima, zajedno planira novi državni posjet" britanskog monarha, rekao je Macron u BruxellesuFrancuski predsjednik Emmanuel Macron je rekao da bi se “početkom ljeta” mogao planirati posjet kralja Charlesa III., pošto je njegovo putovanje odgođeno zbog francuskih prosvjeda protiv mirovinske reforme.


“Predložili smo da se početkom ljeta, ovisno o našim vremenskim rasporedima, zajedno planira novi državni posjet” britanskog monarha, rekao je u Bruxellesu, gdje je sudjelovao na samitu Europskog vijeća.


Po njegovim riječima, “zdrav razum i prijateljstvo potiču nas da odgodimo” posjet i “bili bismo neozbiljni da se ne vodimo zdravim razumom” i da “planiramo posjet usred prosvjeda”,
Elizejska palača objavila je u petak da je državni posjet Charlesa III. Francuskoj odgođen, nakon što su prosvjedi zbog promjena u mirovinskom sustavu predsjednika Macrona prerasli u nasilje u Parizu i gradovima širom Francuske.


Loše bi bilo da smo, “naprotiv, pokušavali održati ovaj posjet kao da se ništa ne događa, s incidentima kao posljedicom”, dodao je francuski predsjednik.