STRAH OD VIRUSA

Pearl Jam, Miley Cyrus i Madonna otkazali koncerte, upitan je glazbeni festival Coachella

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERSLOS ANGELES – Glazbene pop zvijezde Miley Cyrus i Madonna te rock band Pearl Jam otkazali su koncerte zbog koronavirusa, a po nekim informacijama Festival glazbe i umjetnosti u dolini Coachelli mogao bi se odgoditi za šest mjeseci, piše BBC. 


Cyrus je otkazala putovanje u Australiju, gdje je trebala održati dobrotvorni koncert za pomoć stradalima od velikih požara koji su poharali tu zemlju.


Madonna je otkazala dva koncerta u Parizu, pošto su francuske vlasti zabranile sva veća okupljanja, a rock grupa Pearl Jam odgodila je turneju po SAD-u i Kanadi, uz objašnjenje da koncerti za njih predstavljaju prevelik rizik.
U međuvremenu se šuška da će se glazbeni festival Coachella, koji se tradicionalno održava u Kaliforniji, odgoditi za listopad.


Festival, koji u dva vikenda privuče oko 250.000 posjetitelja zakazan je za travanj, a na njemu bi trebali nastupiti Rage Against the Machine, Travis Scott i Frank Ocean.


Članovi grupe Pearl Jam na internetskoj su stranici napisali kako im je rečeno da “treba izbjegavati velika okupljanja za trajanja epidemije koronavirusa koji može biti opasan po život”. 


Iskoristili su priliku da iskritiziraju reakciju američke vlade na pojavu i širenje virusa u Sjedinjenim Državama. 


“S obzirom na to da ne raspolažemo konkretnim primjerima o tomu da je naš nacionalni zdravstveni sustav u stanju uspješno se uhvatiti u koštac s epidemijom, nemamo razloga ni povjerovati da će virus biti pod kontrolom u idućih nekoliko tjedana”, napisali su.