Kršenje mjera

Više od 110 gostiju novčano kažnjeno zbog okupljanja u jednom pariškom restoranu

Hina

Reuters

Reuters

Policija je "pozvana zbog prevelike buke" i "prekinula okupljanje više od 110 ljudi", objavila je pariška policijaViše od 110 osoba je novčano kažnjeno u ilegalnom restoranu u Parizu u noći s petka na subotu, a organizator i menadžer su privedeni u policiju zbog kršenja restrikcijskih mjera uslijed pandemije koronavirusa, priopćila je policija.


Francuska je treći put za redom podvrgnuta strogim epidemiološkim mjerama kako bi se spriječilo razbuktavanje pandemije. Barovi i restorani su već mjesecima zatvoreni, a vlasti savjetuju da se na ručkovima i večerama kod kuće ne okuplja više od šest ljudi.


Policija je “pozvana zbog prevelike buke” i “prekinula okupljanje više od 110 ljudi”, objavila je pariška policija na Twitteru.
“Gosti kažnjeni zbog nepoštivanja epidemioloških mjera. Organizator i menadžer uhićeni”, piše na Twitteru


Pariška policija kasno u petak intervenirala je i u tajnom restoranu u Saint-Ouenu, nadomak Parizu, te kaznila 62 ljudi.


Od 30.  listopada, u Parizu je novčano kažnjeno oko 1000 ljudi zbog okupljanja u restoranima koji su tajno poslovali oglušujući se na mjere za borbu protiv covida-19.