Poruka

Papa Franjo bio je prilično samokritičan: ‘Ne dopustite da vas propusti Crkve odvrate od Boga’

Hina

Reuters

Reuters

»Božić nas podsjeća da nas Bog i dalje sve voli, čak i najgore među nama«, rekao je. »Možete imati pogrešne ideje, možda ste sve upropastili, ali Bog vas i dalje voli. Koliko često mislimo da je Bog dobar ako smo mi dobri i da nas kažnjava ako smo zli. Ali on nije takav.«Papa Franjo pozvao je u utorak, uoči Božića, 1,3 milijardi rimokatolika da ne dopuste da ih propusti Crkve odvrate od prihvaćanja Božje ljubavi.


Papa je služio večernju misu na Badnju večer u bazilici sv. Petra u Vatikanu. Fokus propovijedi stavio je, kao i obično, na duhovno i osobno značenje noći u kojoj je u Betlehemu rođen Isus.


»Božić nas podsjeća da nas Bog i dalje sve voli, čak i najgore među nama«, rekao je. »Možete imati pogrešne ideje, možda ste sve upropastili, ali Bog vas i dalje voli. Koliko često mislimo da je Bog dobar ako smo mi dobri i da nas kažnjava ako smo zli. Ali on nije takav.«
»Razmišljajmo o Djetetu i neka nas obuzme njegova nježna ljubav. Onda više nećemo imati izgovora da ne dopustimo da nas on voli«, rekao je.


»Što god da pođe krivo u našim životima, što god da u Crkvi ne funkcionira, kakvi god problemi da postoje u svijetu, to više neće biti izgovor. To će postati drugorazredno, jer pred Isusovom prevelikom ljubavlju, čistom blagošću i blizinom, više nemamo izgovora«, dodao je.


Papa će u srijedu na Božić uputiti svoju poruku i blagoslov »Urbi et Orbi« (Gradu i svijetu) s balkona bazilike sv. Petra.