Tom Cotton

Ovom senatoru ropstvo je bilo “nužno zlo” na kojem je izgrađena američka nacija

Hina

Foto United States Congress

Foto United States Congress

U lokalnom glasilu, republikanski senator Tom Cotton je kazao da odbacuje tvrdnju da je SAD "sistemski rasistička zemlja u svojoj srži"Senator američke savezne države Arkansas odbacio je tvrdnju da je SAD u biti rasistička zemlja, opisavši ropstvo kao “nužno zlo” na kojem je izgrađena američka nacija, prenosi u ponedjeljak BBC.


U lokalnom glasilu, republikanski senator Tom Cotton je kazao da odbacuje tvrdnju da je SAD “sistemski rasistička zemlja u svojoj srži”.


Cotton je za list Arkansas Democrat-Gazette kazao da “moramo proučavati povijest ropstva i njegovu ulogu i utjecaj na razvoj ove zemlje jer inače ne možemo razumijeti vlastitu zemlju”.
“Kao što su rekli Očevi utemeljitelji, bilo je to neophodno zlo na kojem je izgrađena unija, ali na način, kao što je rekao Abraham Lincoln, da se ropstvo u konačnici iskorijeni”, rekao je Cotton.


Senator je oštar kritičar prosvjeda koji su diljem zemlje izbili nakon smrti crnca Georgea Floyda u Minnesoti, žtrtve policijske brutalnosti.


Te je prosvjede u kolumni u New York Times nazvao “orgijama nasilja” i podržava predsjednika Donalda Trumpa da upotrijebi vojsku u smirivanju nemira.


Članak je uvelike kritiziran, a više od 800 zaposlenika novina je osudilo njegovo objavljivanje, tvrdeći da sadrži dezinformacije i da je ispod uredničkog standarda.


New York Times se naposljetku ispričao, a urednik rubrike komentara James Bennet je podnio ostavku.