Velika Kladuša

OTVORENA ISTRAGA Policija BiH uz granicu s Hrvatskom pronašla 18 ozlijeđenih migranata

Hina

Ilustracija / Foto Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Ilustracija / Foto Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Oni su otkriveni na graničnom području između BiH i Hrvatske, no Dujković nije mogla potvrditi što se točno dogodiloSARAJEVO Osamnaest ilegalnih migranata ozlijeđeno je pod još nerazjašnjenom okolnostima u okolici Velike Kladuše u Bosni i Hercegovini, a Tužiteljstvo BiH otvorilo je istragu, objavili su u srijedu lokalni mediji pozivajući se na bolničke i policijske izvore.


Glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković potvrdila je da su granični policajci pronašli skupinu od 18 ozlijeđenih migranata.


Oni su otkriveni na graničnom području između BiH i Hrvatske, no Dujković nije mogla potvrditi što se točno dogodilo.
Još se prikupljaju operativne informacije s terena, rekla je glasnogovornica.


Sigurno je zasad da su policajci u BiH mirgante otkrili oko 1 sat poslije ponoći.


Glasnogovornik MUP-a Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić kazao je da njihovi policjaci u ovom slučaju nisu intervenirali, ali su obaviješteni da je u Domu zdravlja u Velikoj Kladuši liječničku pomoć zatražila veća skupina migranata.


Iz velikokladuškog Doma zdravlja potvrdili su da su primili šest migranata s težim ozljedama, a preostalih 12 zadobilo je lakše tjelesne ozljede.


MUP: Nismo uporabili sredstva prisile


Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) u četvrtak je izvijestilo da je na području Buhača u ilegalnom prelasku granice, u odvojenim skupinama, zatečeno 18 migranata “koji su od te namjere odvraćeni”, ali bez “sredstava prisile”.


“Prema do sada prikupljenim saznanjima, prilikom odvraćanja policijski službenici nisu uporabili sredstava prisile prema osobama zatečenim u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice, niti su na osobama bile vidljive ozljede niti je itko zatražio liječničku pomoć, a niti je o navodnim ozljedama izvijestila granična policija BiH prilikom međusobnog kontakta”, priopćio je MUP.


Dodaju da će “kao i u svim slučajevima ovakvih navoda o postupanju policije… detaljno ispitati istinitost navoda o ozljedama osoba, kao i istinitost navoda o uporabi sredstava prisile”.