Neutemeljena optužba

Osveta se servira hladna: Trump sugerirao da je Alec Baldwin namjerno ubio snimateljicu na filmskom setu

T.I.

Foto: Wikimedia Commons/Flickr

Foto: Wikimedia Commons/Flickr

On je problematičan tip. Nešto nije u redu s njim. Pratio sam ga godinama. To je lik koji će šakama krenuti na novinare. On je budala. On je luđak. I obično, kada postoji netko takav, znate, po mom mišljenju, on je imao neke veze s tim - rekao je TrumpKao što je to činio i prije i za vrijeme i nakon svog predsjedničkog mandata, tako je i sad Donald Trump olako, bez uzimanja stvarnih činjenica, na osnovu predrasuda i osobnih fiks ideja, difamirao glumca Aleca Baldwina koji je na snimanju westerna „Rust“ nedavno slučajno pištoljem na setu usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio redatelja filma.


Na radijskom podcastu konzervativnog radijskog voditelja Chrisa Stigalla Trump je optužio Baldwina da se incident nije dogodio slučajno, da je Baldwin imao prste u stavljanju pravih metaka u pištolj, iako sve službene istražne radnje dosad sugeriraju da je to laž.


On je problematičan tip. Nešto nije u redu s njim. Pratio sam ga godinama. To je lik koji će šakama krenuti na novinare. On je budala. On je luđak. I obično, kada postoji netko takav, znate, po mom mišljenju, on je imao neke veze s tim” – ispalio je Trump i ostao živ.
Zapravo, osjećaji između glumca i bivšeg predsjednika su uzajamni. Alec Baldwin nikad nije krio koliko prezire Trumpovu politiku, njegovu ignoranciju, beskrupuloznost, neznanje i olako ocrnjivanje ljudi bez argumenata. Dakako, mržnja je kulminirala činjenicom da je i prije i za vrijeme Trumpovog mandata Baldwin glumio upravo njega u brojnim epizodama legendarnog satiričkog TV programa Sathurday Night Live.


Kao i mnogo puta prije i poslije, u SNL-u su političari ismijavani, rugalo im se, ukazivalo na njihovo licemjerje, posebna su meta bili konzervativni, republikanski političari. Tako je prošao i Trump jer je zapravo kao predsjednik pružao neobično puno materijala za ismijavanje.


Kažu da se osveta servira hladna. I sad ju je Donald Trump dočekao u slučaju Aleca Baldwina. Problem je u tome što dio Amerikanaca sve što Trump kaže uzima zdravo za gotovo. Ako su neki od njih popili izbjeljivač po njegovoj preporuci kao predsjednika kako bi se riješili korona virusa, zašto ne bi vjerovali da je nesretnu snimateljicu Alec Baldwin ubio s namjerom, ma što policijska istraga na kraju utvrdila.