Emma Coronel

Osuđena supruga El Chapa, bivša misica pomagala je meksičkom narkobosu u brutalnim poslovima

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Emma Coronel Aispuro udala se 2007. za "El Chapa", koji je od nje stariji 32 godine i s njim ima blizankeSuprugu meksičkog trgovca drogom “El Chapa”, Emmu Coronel Aispuro, osudio je u utorak američki savezni sud na tri godine zatvora nakon što je priznala sudjelovanje u krijumčarenju moćnog kartela Sinaloa.


Tužitelji su za nju tražili četiri godine zatora. Sudac, Rudolph Contreras, rekao je da je Amerikanka meksičkog podrijetla (32) bila jako mlada kada se udala za “El Chapa” i da je nakon uhićenja u veljači surađivala s vlastima.


Emma Coronel optužena je u lipnju za sudjelovanje u trgovini drogom, pranju novca i transakcijama s jednim stranim narkotrgovcem.
Bivša misica, influencerica i kreatorica, optužena je da je bila “posrednica” između Joaquina Guzmana alias “El Chapa” i njegovih suradnika, da je sudjelovala u upravi kartela Sinaloa – jednom od najmoćnijih u svijetu kada je El Chapo bio u zatvoru u Meksiku.


Emma Coronel Aispuro udala se 2007. za “El Chapa”, koji je od nje stariji 32 godine i s njim ima blizanke. Od vjenčanja do njegova uhićenja u veljači, imala je višestruke svjesne koristi od trgovine drogom njezina supruga, prema optužnici.


Priznala je da je znala za uvoz u Sjedinjene Države najmanje 450 kg kokaina, 90 kg heroina, 45 kg metamfetamina i 90 tona marihuane.


Tužitelji su rekli da je pomogla “El Chapu” u bijegu iz jednog meksičkog zatvora 2015. godine, kada je on pobjegao kroz tunel dug kilometar i pol.


Joaquina Guzmana smatralo se najmoćnijim trgovcem drogom u svijetu do uhićenja 2016. i izručenja Sjedinjenim Državama 2017.


U srpnju 2019. je osuđen na doživotni zatvor i služi kaznu u Coloradu.