Tornado i poplave

Oluja poharala jug SAD-a i ostavila mrtve iza sebe. Nastavila je dalje, za udar se spremaju New York i Washington

Hina

Reuters

Reuters

Dvoje djece poginulo je u okrugu Angelina u Texasu kad je drvo pogodilo automobil u kojem su putovali s roditeljima. U West Monroeu u susjednoj Lousiani trinaestogodišnjak se utopio u poplaviOsmero ljudi poginulo je u nedjelju u masovnoj oluji koja je prošla južnim američkim saveznim državama i sa sobom donijela tornade i grmljavinu, te se kreće prema sjeveroistoku.


Osmero ljudi, od kojih troje djece, poginulo je u tornadima, jakim vjetrovima i poplavama u Teksasu i Lousiani, prenose mediji.


Dvoje djece poginulo je u okrugu Angelina u Texasu kad je drvo pogodilo automobil u kojem su putovali s roditeljima. U West Monroeu u susjednoj Lousiani trinaestogodišnjak se utopio u poplavi.
Jedna žena poginula je u svojoj montažnoj kući koju je pogodio tornado. Još četvero je ozlijeđeno.


Veliku štetu od tornada doživjeli su gradovi Franklin u Teksasu i Hamilton u Mississippiju.


Oluja se kasno u nedjelju prebacuje prema sjeveroistoku, zbog čega se za nju pripremaju i gradovi poput New Yorka i Washingtona.


»Postoji zabrinutost da će snažna oluja s mnogo kiše i jakim vjetrovima u nedjelju navečer nastaviti put srednjom atlantskom obalom, jugom savezne države New York i jugozapadom Nove Engleske«, upozorila je meteorologinja AccuWeathera Kristina Pydynowski za USA Today.