POZNATI GLAZBENIK

Od koronavirusa umro Tadej Hrušovar, osnivač grupe “Pepel in kri”: Predstavljao je Jugoslaviju na Euroviziji

Hina

Hrušovar, poznat pod nadimkom Dejvi, nastupio je s "Pepel in kri" (Pepeo i krv) na Euroviziji 1975., kad su s pjesmom "Dan ljubezni" (Dan ljubavi) predstavljali tadašnju Jugoslaviju.LJUBLJANA – Slovenski glazbenik i skladatelj brojnih pop-uspješnica Tadej Hrušovar, osnivač grupe “Pepel in kri”, umro je u 74. godini života, javljaju u subotu slovenski mediji, navodeći da je njegova smrt posljedica covida-19.


 


Hrušovar, poznat pod nadimkom Dejvi, nastupio je s “Pepel in kri” (Pepeo i krv) na Euroviziji 1975., kad su s pjesmom “Dan ljubezni” (Dan ljubavi) predstavljali tadašnju Jugoslaviju.
Hrušovarova skupina nastupila i na natjecanju za pjesmu Europe koje je 1990. bilo u Zagrebu, gdje je  otpjevala prateće vokale za pobjedničku pjesmu “Insieme” talijanskog pjevača i autora Tota Cotugna koji je s njom i pobijedio.


Bio je autor brojnih hitova 70-ih i 80-ih godina, popularnih osobito u Sloveniji, a napisao je više od  400 skladbi za različite izvođače.


Prije osnivanja sastava “Pepel in kri” Hrušovar je nastupao i pisao i za tada jednako popularni sastav “Bele vrane”.


Kako prenose slovenski mediji, umro je u bolnici, gdje je zadnjih dana života bio zbog komplikacija nakon što se zarazio novim  koronavirusom.