MJERE ZAŠTITE

Novinarima u Bijeloj kući mjerili temperaturu, testirao se i Donald Trump

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Dužnosnik brazilske vlade koji je prošli vikend prisustvovao službenom susretu na floridskom imanju Donalda Trumpa, nakon čega je objavio zajedničku fotografiju s njim, pozitivan je na koronavirusWASHINGTON – Bijela kuća uvela je u subotu novu politiku: počela je mjeriti temperaturu novinarima koji su došli na brifing kao preventivnu mjeru u svrhu zaštite američkog vodstva od koronavirusa, a predsjednik Donald Trump rekao je da se testirao na koronavirus.


Mjerenje temperature, za koje je bio zadužen član liječničkog ureda Bijele kuće, provedeno je prije brifinga za novinare potpredsjednika Mikea Pencea.


Jednom od novinara nije dopuštena nazočnost na brifingu nakon mjerenja.
Glasnogovornik Bijele kuće rekao je da se nova mjera odnosi na ljude koji će biti u bliskom kontaktu s Penceom i predsjednikom Donaldom Trumpom.


“Zbog velikog opreza, sada se provode mjerenja temperature osobama koje dolaze u bliski kontakt s predsjednikom i potpredsjednikom”, rekao je glasnogovornik Judd Deere.


Trump je izjavio u subotu da se testirao na koronavirus u petak te da rezultat očekuje u narednim danima.


“Testirao sam se sinoć”, rekao je on na tiskovnoj konferenciji u Bijeloj kući.


Kazao je da je dosad u Sjedinjenim Džavama od koronavirusa umrlo 50 osoba.


Dužnosnik brazilske vlade koji je prošli vikend prisustvovao službenom susretu na floridskom imanju Donalda Trumpa, nakon čega je objavio zajedničku fotografiju s njim, pozitivan je na koronavirus.


Američka administracija proširiti će od utorka (po srednjoeuropskom vremenu) zabranu putovanja, uvedenu za većinu europskih zemalja, na Britaniju i Irsku u pokušaju suzbijanja epidemije koronavirusa, najavio je Pence.


Trump je prvotno izuzeo Britaniju i Irsku iz svoje 30-dnevne zabrane za 26 europskih zemalja koja je stupila na snagu u ponoć u petak.