Njemačka

NOVI TREND Jedan lanac supermarketa poziva na skraćivanje radnog vremena

P. N.

Reuters

Reuters

Kratkoročno, smanjenje bi pomoglo u uštedi energije. Dugoročno gledano, to bi ponovno učinilo profil poslova u maloprodaji privlačnijim, rekao je direktor Thomas GutberletNedostatak osoblja zbog bolesti ili godišnjih odmora utječe na rad trgovina u Njemačkoj pa se može dogoditi da trgovci promijene radno vrijeme.


 


Čini se kako to postaje novi trend jer lanac supermarketa Tegut poziva na kraće radno vrijeme. Kako izvještava “Lebensmittel Zeitung”, generalni direktor Teguta Thomas Gutberlet promiče kraće radno vrijeme trgovina u pismu državnim vladama, piše Fenix Magazin.
– Kratkoročno, smanjenje bi pomoglo u uštedi energije. Dugoročno gledano, to bi ponovno učinilo profil poslova u maloprodaji privlačnijim, rekao je direktor Thomas Gutberlet za “Lebensmittel Zeitung”.


Šef Teguta kao uzor vidi propise u Bavarskoj u kojoj trgovine zatvaraju u 20 sati.


Lanac supermarketa Tegut još nema konkretne planove za kraće radno vrijeme. Većina njihovih trgovina u Njemačkoj je otvorena od 6 do 22 ili 23 sata. 


-U osnovi, radi se o ponovnom vraćanju teme radnog vremena trgovina u razgovor i ponovnim pregovorima s javnošću, rekao je Gutberlet za “Lebensmittel Zeitung”.