Krah zbog pandemije

Noćne klubove u Velikoj Britaniji uhvatila groznica subotnje večeri, ali ovaj put doslovno

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock

Deltic Group je u svoja 53 noćna kluba već otpustio tisuću zaposlenika, otprilike polovicu svoje radne snage i dijelove klubova prenamijenio u barove uz ogromne gubitkeNajveći vlasnik lanca noćnih klubova u Velikoj Britaniji, Deltic Group, pokušava naći kupca u vremenu kad se bori da ne ode u stečaj nakon sedmomjesečnog iscrpljivanja s lockdownom i ograničavanjem radnog vremena.


Izvršni direktor Deltica Peter Marks obrušio se na vladu jer nije pružila veću podršku industriji noćnih klubova, dok je za Guardian objašnjavao razloge prodaje.


Noćni klubovi su među rijetkim poslovima koji uopće ne mogu ponovno otvoriti otkako je pandemija koronavirusa pogodila Veliku Britaniju.  Marks je izjavio da je vladino ignoriranje problema i slaba financijska podrška “polako gušila do smrti” biznis noćnih klubova.
U nastojanju da kako-tako preživi, Deltic je već otpustio tisuću zaposlenika, otprilike polovicu od ukupnog broja svoje radne snage i dijelove klubova prenamijenio u barove, ali vrlo mali dio površine, tek 10 posto.


U ovakvim uvjetima pad prometa u sveukupno 53 kluba Deltic Grupe je bio ogroman, u vrijeme pandemije prihodi su im pali na sitnih 80 tisuća funti mjesečno, što je kap u moru troškova poslovanja Deltic Grupe koji mjesečno iznose oko milijun funti.